Moj prvi stik z delfini v oceanu

Delfini – nikoli ne bom pozabila občutka, ko sem prvič zaplavala z njimi v odprtem morju… Vznemirjenje, pričakovanje, divje utripanje srca…. a so ostajali daleč stran… komaj sem videla njihove plavuti v daljavi…. Potem pa sem se ustavila… globoko zadihala in umirila srce… počasi se je približal prvi delfin … na 1 meter … me večkrat obkrožil in se oddaljil… nato se jih je približalo več .. 3, 5, 10, 20… prišli so blizu, se oddaljili in zopet približali… postala je igra, med katero sem izgubila občutek za čas, hitrost plavanja, utrujenost.. Kasneje sem ugotovila, da je minila ura in pol, preden so zapustili zaliv. Jaz sem imela občutek, da ni bilo več kot pol ure… Ko sem plavala z njimi in so se moje oči srečale z njihovimi, se je nekaj zgodilo. Njihova vibracija veselja in radosti, ljubezni do življenja se je preselila vame. .
Komaj sem priplavala do obale in se s tresočimi koleni povlekla na toplo mivko ter obležala.. v zamaknjenem stanju… brez misli, napolnjena z občutkom veselja, radosti… Šele čez čas sem šla v družbo in se samo smehljala…
Sledili so meseci druženja s temi posebnimi bitji in vedno bolj sem bila sproščena – v vodi samo bila.. vsakič znova je bilo doživetje plavanja med delfini posebna, nova izkušnja..
Čez leto in pol sem kupila podvodni fotoaparat, ker do takrat nisem hotela, da karkoli zmoti popolnost doživetja, da je karkoli med mano in njimi…. a ko sem ga začela uporabljati, se je izkazalo, da se prav radi nastavljajo objektivu. Tako se je začela nova igra.. novo veselje.
Naredila sem izbor slik, ki jih delim z vami. Želim podeliti moje občutke, doživetja preko fotografij, prenesti njihovo živost, igrivost in radost do življenja, ki jo oni tako poosebljajo.
Vendar pa ni stvari, ki vam bi v polnosti doživetja lahko le-tega pričarala.
Edini način, da resnično doživite to, kar imajo mnogi za najlepšo izkušnjo v življenju je, da sami zaplavate z njim. Tudi tisti, ki so si privoščili to izkušnjo zgolj iz radovednosti trdijo, da je to najlepša izkušnja v njihovem življenju. Po dveh letih plavanja skoraj dnevno med temi čudovitimi bitji, nisem srečala nikogar, ki ne bi bil povsem prevzet in večinoma ni besed, s katerimi bi lahko opisali to srečanje.
Vabim vas, da se mi pridružite na enem od retreatov, ki jih organiziram večkrat letno na Havajih. Lahko vam tudi pomagam organizirati potovanje za vas in vašo družino, če želite potovati sami. Z največjim veseljem delim svoje izkušnje in znanje in vam pomagam, da doživite to radost vsaj enkrat.
Vedno v duhu Aloha. Tadeja